Google My Business, Cartea Ta de Vizită Online

Google My Business

Google My Business, Cartea Ta de Vizită Online

Imaginează-ți că printr-o listare ajungi față în față cu clienții tăi. Doar că de data aceasta, în mediul virtual. Și prima impresie, întotdeauna contează! Pentru că ne pricepem la a face cărți de vizită online atractive și pentru ca totul să  fie mai simplu și mult mai eficient pentru tine, îți punem la dispoziție cunoștințele noastre și îți creăm listarea în Google My Business.

1. PE SCURT: CE ESTE GOOGLE MY BUSINESS?

“Google My Business” sau “Compania mea pe Google” este calea prin care îți poți administra prezența online ca afacere. Deoarece devine din ce în ce mai importantă, prezența online este un atribut esențial pentru organizația sau compania ta. Astfel poți să afișezi o carte de vizită care conține informațiile de bază ale companiei tale: adresă, număr de telefon, program de lucru, servicii. 

2. PENTRU CINE ESTE GOOGLE MY BUSINESS?

Acest serviciu este disponibil pentru orice companie și constă în crearea unui profil virtual prin intermediul căruia îți listezi compania în Căutarea Google și pe Google Maps, instrumente excelente pentru imaginea ta online. 

Crearea unui astfel de profil se potrivește cel mai bine celor care au afaceri locale sau celor care au o activitate ce se desfășoară într-un anumit loc la care te poți deplasa: restaurant, cabinet medical, salon înfrumusețare, centru comercial, magazine, etc. 

3. CUM ARATĂ? 

Poate te-ai întrebat când ai văzut profilul altor companii, cum poți ajunge și tu acolo? Deși este un serviciu gratuit și disponibil oricui, acesta necesită parcurgerea unor pași care formează în cele din urmă o listare atrăgătoare și convingătoare pentru clienții tăi. Desigur că poate reprezenta totodată și unul dintre motivele pentru care aceștia te vor alege mereu pe tine

Primul lucru pe care îl va face un potențial client atunci când caută un serviciu sau un produs va fi să caute pe Google. S-a dovedit prin studii statistice, faptul că aproape jumătate din procentul oamenilor care caută anumite servicii, încep prin a da un search pe Google, iar numărul căutărilor pe Google crește zilnic.

4. AVANTAJELE OFERITE DE GOOGLE MY BUSINESS 

Pentru a ieși în evidență și a fi remarcat este fundamental să îndeplinești standardele clasamentelor de căutare. Iată cum și de ce, a te asigura că ai o listare corectă pe Google My Business poate să fie tocmai una dintre modalitățile prin care îți poți depăși competiția și să ieși în evidență:

  • Un profil Google My Business îți oferă posibilitatea să îți afișezi orarul, adresa, numărul de telefon și locația pe Google Maps, dar și să le editezi și actualizezi ulterior.
  • Deții și un atu, poți adăuga fotografii care să reprezinte activitatea ta, prin urmare să fii și mai vizibil. Companiile care prezintă și fotografii, au mai multe solicitări către Google Maps și mai multe vizite pe site.
  • Poți posta oferte, pentru a menține clienții informați, dar poți afișa și anumite caracteristici ale serviciilor sau produselor tale.
  • Oferi mai multă încredere, având toate informațiile esențiale la îndemână,  clienții te pot apela direct, pot scrie mesaje și lăsa recenzii, ceea ce este benefic.
  • După ce conectezi contul Compania mea pe Google la contul Google Ads vei putea folosi extensia de locație în orice reclamă din promovarea online prin Google Ads. Această extensie va oferi informații despre localizarea afacerii tale.
  • Poți chiar să monitorizezi modul în care interacționează publicul cu profilul tău, ai acces la  apeluri, rezervări, click-uri și multe alte statistici. Descoperi mai multe informații despre publicul fidel și despre persoanele interesate, informații pe care le poți utiliza ulterior pentru a te dezvolta și prin campanii orientate spre publicul țintă.

5. CONCLUZIE

Google My Business este o modalitate excelentă pentru a te adresa clienților și pentru a controla acțiunile și rezultatele interacțiunilor cu aceștia din paginile de căutare.

Prezența ta acolo este o necesitate, iar aceasta poate fi administrată foarte bine de către profesioniști, sau, dacă te pricepi, poți încerca să te aventurezi și să o faci pe cont propriu. 

Îți oferim servicii de încredere, experiența în domeniu, profesionalismul și posibilitatea de a-ți lista afacerea spre succes! Dacă ești interesat, hai să discutăm despre o ofertă!

Distribuie

Dacă EpicAds ar fi o persoană, am spune că ea este creativă, entuziastă, dornică de evoluție și bucuroasă să împărtășească. Prin urmare toate aceste trăsături își lasă amprenta asupra blogului agenției. Ne dorim ca ideile expuse mai sus să reprezinte un ghid, inspirație sau sprijin pentru cititorii care provin din mediul business sau de marketing.