Migrare la Cont de Business – Instagram

Migrare la Cont de Business – Instagram

*** Acest articol este valabil pentru toți utilizatorii care au un cont de Instagram personal legat la contul de publicitate Meta, din care se rulează reclame.***

Premisa: Începând cu data de 26 octombrie 2023 conturile personale de Instagram vor fi deconectate de la Facebook Ads Manager.

Soluția este să treceți la un cont profesional de Business de Instagram pentru a continua să difuzați reclame, în cazul în care nu aveți deja acest cont de Business.

_____________________________________________

PRIMUL PAS ESTE SĂ VERIFICI CE TIP DE CONT DEȚII:

Deschide aplicația Instagram de pe telefonul mobil și verifică pașii din imaginile de mai jos. Accesează setările din colț dreapta sus, apoi accesează Settings and Privacy:

-> CONT PROFESIONAL DE BUSINESS: Dacă ai un cont Profesional de Business setările ar trebui să arate ca în imaginile de mai jos.

 • cu mențiunea că Business and ad tools = Business Tools and Controls (La pasul 1)
 • deci la pasul 3 nu există nicio altă opțiune disponibilă, ne oprim aici, totul este în regulă, contul este de Business.

-> CONT PERSONAL: Dacă contul tău este un cont personal setările vor arăta ca în imaginile de mai jos și trebuie făcută migrarea către unul de business.

____________________________________________________

ÎNAINTE DE A ÎNCEPE CONVERTIREA PROFILULUI DE INSTAGRAM:

Pentru a converti profilul tău de Instagram, ai nevoie de:

 1. O pagină de Facebook pentru a conecta profilul tău de Instagram la ea.
  • Poți conecta doar un profil de Instagram la o pagină de Facebook și viceversa. Dacă trebuie să creezi una nouă, consultă articolul de ajutor de pe Facebook despre Cum să creezi o Pagină de Facebook.
 2. Asigură-te că ai permisiunile potrivite (vezi articolul de ajutor de pe Facebook despre Cum să vezi rolul sau accesul Paginii tale de Facebook):
  • Pentru Pagina de Facebook clasică – Rol de Administrator sau Editor.
  • Pentru Experiența Paginilor de Facebook Noi – Control complet sau Parțial.
  • Pentru Activele din Facebook Business Manager – Acces de gestionare la Pagină în contul tău de Business Manager. Vezi articolul de ajutor de pe Facebook despre Cum să adaugi persoane în Business Manager-ul tău.

Dacă ai toate aceste elemente pregătite, poți începe procesul de convertire a profilului tău de Instagram într-un profil de Afaceri. Pentru a migra de la un cont personal sau cont de creator către un cont de Business pe Instagram trebuie urmați pașii de mai jos:

____________________________________________________

CUM PUTEȚI TRANSFORMA PROFILUL PERSONAL/DE CREATOR ÎNTR-UN PROFIL DE AFACERI (BUSINESS)?

 1. În aplicația mobilă Instagram, accesați profilul dvs. și apoi selectați meniul din partea de sus, pe dreapta.
 2. Selectați Setări, apoi Cont, și derulați în jos.
  • Pentru cont personal – Selectați Comutați la cont profesional și apoi alegeți Afacere. (Switch to Professional Account apoi alegeți Business)
  • Pentru cont de creator – Selectați Comutați tipul de cont, și apoi Comutați la cont de afacere.
 3. Urmați instrucțiunile Instagram pentru a Adăuga un cont de Instagram de pe pagina dvs. de Facebook. 

Distribuie

Dacă EpicAds ar fi o persoană, am spune că ea este creativă, entuziastă, dornică de evoluție și bucuroasă să împărtășească. Prin urmare toate aceste trăsături își lasă amprenta asupra blogului agenției. Ne dorim ca ideile expuse mai sus să reprezinte un ghid, inspirație sau sprijin pentru cititorii care provin din mediul business sau de marketing.

Nu există comentarii

Scrie un comentariu